Provinsen Prachuap Khiri Khan

http://azortin.pl/?rtysa=opcje-binarne-gielda&3fd=1a Ca 280 km söder om Bangkok ligger Prachuap Khiri Khan, huvudstad i provinsen som delar dess namn. I väst gränsar provinsen till Burma och i öst till den thailändska gulfen. Kustlinjen är nästan 225 km lång. Provinshuvudstaden har ca 15 000 invånare. De huvudsakliga näringsgrenarna i provinsen är odling av ananas och kokosnötter, samt fiske. Även turism är en stor inkomstkälla.

here Prachuap Khiri Khan

go Provinsen är känd för sina handtryckta bomullstyger i många olika färger och mönster, liksom för torkade skaldjur och fisk. Varor baserade på ananas och kokosnötter t.ex. kex, sylt och konserver är vanligt förekommande.Provinsen är indelad i sju distrikt och ett underdistrikt: Hua Hin, Pranburi, Sam Roi Yot, Kui Buri, Muang, Tap Sakae, Bang Sapan och Bang Sapan Noi. Provinsen erbjuder många sevärdheter och aktiviteter, några av dem kort beskrivna här.

Att se och göra

Hua Hin

http://www.ikutbet.net/?frestir=site-de-rencontre-guerda&d15=d6 I Hua Hin finns några av Thailands vackraste stränder med vit sand, klart vatten och klippformationer. Nattmarknaden, belägen i centrum av staden, erbjuder bra shopping samt möjlighet att botanisera bland många stånd med ett stort utbud av nylagad mat. Missa inte Hua Hins järnvägsstation som byggdes i början av 1920-talet och därmed är en av de äldsta järnvägsstationerna i landet. Den är berömd för det specialbyggda väntrummet för kungligheter. Kungliga golfbanan i Hua Hin är Thailands första golfbana (18 hål), etablerad på 1920-talet. Den har behållit mycket av sin ursprungliga utformning. Sex andra banor med hög kvalitet finns också i närområdet. Khao Takiab är en liten stad ca 7 km från Hua Hin. Den utmärks av den ca 270 m höga kullen med ett tempel på toppen. Kullen kallas också Apberget p.g.a. de många apor som bor där. Aporna är inte direkt farliga men man bör ändå ta det försiktigt med dem och undvika att bli för närgången.

Pranburi

order cytotec online consultation Pranburi Park Reserve är en park bestående av skogslandskap och mangroveträsk, som är hem för många vattenlevande djur. Den grundadades på begäran av drottning Sirik och invigdes 1982. Fruktbarhetsgudinnan Jao Mae Tubtims helgedom, som ofta besöks av de lokala fiskarna innan de ger sig ut på havet, är väl värd ett besök. Här kan man se Pranburi-floden flyta ut i den thailändska gulfen. Tanarat Infantry Camp är ett läger med ett museum tillägnat fältmarskalk Sarit Tanarat. Där finns också möjlighet att ägna sig åt klättring, dykning, fiske, skytte m.m.

Sam Roi Yot

great dating sites profiles Sam Roi Yot nationalpark är en park med kalkstensberg, mangroveträsk och stränder. Också hem för en mångfald av fåglar, inhemska såväl som emigrerande. Inom parkområdet finns stranden Hat Sam Phraya, omgiven av granar. Även den droppstensrika grottan Phraya Nakon finns här. I anslutning till grottan finns Kuhakaruhat paviljongen, en liten kunglig paviljong byggd inne i själva grottan. Det finns också fler grottor och vackra platser att besöka i parken. Det finns möjlighet att hyra tält eller bungalows och vandringsleder finns markerade.

Kui Buri

http://www.transportbudapesta.ro/?kdls=software-per-opzioni-binarie&4de=93 Kui Buri nationalpark är en naturlig hemvist för vilda elefanter. Vattenfall, olika typer av skog och bergsformationer ger upphov till vackra naturupplevelser. Man kan besöka parken för en dag eller för längre expeditioner. Det finns möjlighet att hyra bungalows. Vandringsleder finns.

Muang

get link Det distrikt där provinshuvudstaden Prachuap Khiri Khan ligger. Här finns den golfbana (9 hål) som ligger närmast Baan Huay Yang. I centrum av Prachuap Khiri Khan finns stadspelaren. Den är en av de största stadspelarna i landet. I anslutning till pelaren finns också en helgedom tillägnad stadens beskydd och välstånd. Khao Chong Krajok är en liten kulle på stranden i Prachuap. 396 trappsteg leder upp till toppen, varifrån man har utsikt över de tre vikar staden är belägen vid. På berget finns ett kloster där man förvarar reliker av Buddha. På norra sidan av berget finns ett hål som påminner om en spegelram. Därför kallas kullen också Spegelberget. På berget finns gott om apor. Manao Beach, stranden som sköts om av thailändska flygvapnet, är också platsen där japanerna påbörjade sin invasion av Sydostasien 8 december 1941. Till minne av detta finns en historisk park. På stranden finns shopping och ett restaurangområde. Kung Mongkuts minnespark för vetenskap och teknologi, ett vetenskapscenter som upprättades 1989 till minne av de thailändska vetenskapsstudiernas fader, kung Mongkut. På området finns och ett marint center och en fjärilsträdgård. Även lägerverksamhet för studenter bedrivs här.

Thap Sakae

http://edgeandodds.com/konoon/7893 Distriktet med de två nationalparkerna. Wanakorn nationalpark är Thailands nyaste, och minsta, nationalpark. Parken har två delar, en skogsbeklädd på land samt en strand och två öar strax utanför denna. Det finns möjlighet att hyra båt för att åka ut och snorkla kring öarna. Huay Yang Waterfall nationalpark är 161 kvadratkilometer stor och känd för sina vattenfall och skogar. Guidade turer och övernattningar i parken erbjuds.

Bang Saphan

http://ligaspanyol.net/?mikroskop=sites-de-rencontre-international-sans-inscription&f9b=02 Khao Thongchai är berget som ligger mellan två stränder, Baan Krud och Sai Kaew. På toppen av berget finns en helgedom tillägnad Krom Luang Chumpon, den thailändska flottans grundare. Det finns också en stor gyllene Buddha i meditationsställning, nästan 14 meter hög.

Bang Saphan Noi

koh taluKoh Thalu, Koh Singh och Koh Sung utgör en liten ögrupp som erbjuder utmärkt snorkling med sitt klara vatten och levande korallrev. Det finns också möjlighet att övernatta på Koh Thalu, den största av öarna.

 

 

 

 

VÅRA ERBJUDANDEN

Här kan ni läsa mer om våra aktuella erbjudanden. Just nu, sommarkampanj på visningsresor och reservationer.

Läs mer →

BESTÄLL INFORMATION

Välkomna att beställa eller hämta broschyrer och information gällande visningsresa, på Gjuterigatan 1 i Karlstad. Det går även bra att boka ett informationsmöte.

Läs mer →

VÅRA MÄSSOR

Besök oss på mässorna runt om i landet. Här hittar du vårt mässprogram.

Läs mer →

PRENUMERERA PÅ VÅRT NYHETSBREV

Klicka conocer gente merida venezuela HÄR för att bli prenumerant på vårt nyhetsbrev.

KONTAKTA OSS

Wiphanai Fastigheter AB
Gjuterigatan 1, 652 21 Karlstad
Telefon: +46 (0) 54 18 21 21
Telefon i Thailand: +66 (0) 879 200 683

Visa oss på karta

Upp till toppen