Här hittar du svar på några vanliga frågor

Får en utlänning köpa mark eller egendom i Thailand?
Generellt sett tillåter inte thailändsk lag andra än thailändska medborgare att äga mark eller egendom i Thailand. Det finns dock undantag från denna lag, liksom sätt för utlänningar som önskar köpa mark eller egendom att få rätt till detta på laglig väg.
Vilka tillvägagångssätt finns det för att köpa mark eller egendom i Thailand?
För en utlänning som vill köpa mark eller egendom i Thailand finns fyra huvudsakliga tillvägagångssätt. Dessa är investering, leasing, ägande av thailändskt företag och giftermål med thailändare. Investering/BOI Utlänningar kan tillåtas äga ett begränsat markområde, enligt thailändsk fastighetslag, om betydande investeringar görs. Utländska företag kan ansöka och få tillstånd av Board of Investment (BOI) att köpa mark. Denna metod passar inte för majoriteten av dem som vill skaffa ett andra hem i Thailand, då många restriktioner finns. Leasing Thailändsk fastighetslag tillåter en utlänning att leasa mark i maximalt 30 år, med möjlighet till förlängning i ytterligare 30 år. Många utlänningar väljer denna metod för att försäkra sig om äganderätt till mark eller egendom. Detta är en enklare metod än att bilda ett företag. Företagsbildning En utlänning kan använda sig av ett thailändskt företag för att få rätt att äga mark i Thailand. Detta företag måste till 51 % ägas av thailändska aktieinnehavare, och resterande procent av utländska aktieinnehavare. Thailändsk make/maka Enligt en nylig omarbetning av thailändsk lag kan en utlänning gift med en thailändare köpa mark i Thailand. Innan registreringen vid Land Department kan paret bli ombett att skriva en försäkran om att finansieringen av köpet skett av den thailändske partnern. Detta kan leda till att den utländske partnern förlorar sin rätt till marken. Det kan leda till problem vi en eventuell skilsmässa, då den utländske partnern kan få svårt att bevisa att marken varit en del av gemensam äktenskaplig egendom. Ett detaljerat äktenskapsförord kan minimera dessa risker.
Hur många typer av äganderättshandlingar finns för privat markägande?
Det finns tre huvudsakliga typer av äganderättshandlingar för privat markägande i Thailand. Den bästa äganderättshandlingen är Chanot, som måste registreras vid Land Department i den provins där marken är belägen. Det är möjligt för flera personer att tillsammans äga mark, men endast den person vars namn finns registrerat på Chanot har lagliga rättigheter till marken. De andra och tredje bästa äganderättshandlingarna är Nor Sor 3 Gor och Nor Sor 3. För Nor Sor 3 behöver Land Department inte använda officiella markörer för att ange markgränser. Dessa äganderättshandlingar har alltså mindre specifika markavgränsningar än Chanot. Utlänningar som avser att köpa mark bör också känna till problemet med innehavsrätt. Denna rätt bekräftas inte av en handlig från Land Department utan genom betalning av skatt. Chanot: Fullständig äganderättshandling. Nor Sor 3 Gor: Den näst bästa äganderättshandlingen. Används under tiden mätningar för Chanot görs. Nor Sor 3: Tredje bästa äganderättshandlingen. Ägande kan fastslås. Mindre specifika markavgränsningar än med Chanot. Innehavsrätt: En av de svagaste markrättigheterna. Vanligen en ärvd rättighet till mark, bevisad genom betalning av skatt vid det lokala administrativa kontoret.
Tillåter thailändsk lag en utlänning att ha 100% rätt till markleasing i Thailand?
Svaret är ja. En utlänning har 100% (full) rätt till markleasing enligt thailändsk markleasinglag.
Är registrering vid Land Department obligatoriskt?
Det är obligatoriskt att registrera kontrakt som sträcker sig över mer än tre år vid Land Department. Kontrakt som inte är längre än tre år kräver inte registrering.
Hur lång är den maximala leasingtid som tillåts i Thailand?
Den maximala leasingtiden som tillåts i Thailand är 30 år. Efter detta finns möjlighet till förnyad leasing i ytterligare 30 år. Ny registrering vid Land Department är obligatorisk för varje förnyelse. Varje förnyelse är skattepliktig.
Varför väljer utlänningar att leasa mark i stället för att äga mark i Thailand?
Markleasing är det enklaste sättet att förvärva mark i Thailand. Många utlänningar känner sig säkra med vetskapen att lagligt registrerad markleasing förblir giltig även om marken där fastigheten ligger säljs.
Varför väljer man att leasa mark i stället för att bilda ett företag som köper mark?
För markleasing i Thailand krävs endast en engångsregistrering vid Land Department. Efter registreringen blir utlänningens leasingrättigheter lagligt godkända enligt thailändsk markleasinglag, och minimalt juridiskt underhåll krävs. En nackdel med att använda ett företag för att anskaffa mark är att marken ägs av företagets aktieinnehavare. Intressekonflikt mellan aktieinnehavarna kan uppstå, något som bör tas i beaktande. Ett företag är också skyldigt att lämna in årliga budgetsammandrag till Tax Department, att ha en officiell adress och kan få genomgå revision.
Vad händer om en tsunami inträffar?
Tomterna påverkas inte av en tsunami, då de är belägna vid insidan av den thailändska gulfen. Prachuap Khiri Khan är beläget på den eurasiska tektoniska plattan, inte vid någon förkastning och inte i riktning för någon tsunami som kan uppstå genom tryck från de indiska och eurasiska tektoniska plattorna. I vare sig historiska eller geologiska källor finns belägg för att Thailands östkust har varit utsatt för någon tsunami.
Hur gör jag för att tillbringa en längre tid i Thailand?
Nyligen godkändes i Thailand ett projekt för att stödja längre vistelser för dem som är 50 år eller äldre. En del av godkännandet är att bevilja visum som gäller för ett år.

buy me a rose lyrics OBS! Upplysningarna ovan har endast till syfte att tillhandahålla information. Inga garantier ges. Innan juridiska åtgärder vidtas bör advokat specialiserad inom området kontaktas.

australia dating agency

VÅRA ERBJUDANDEN

source url Här kan ni läsa mer om våra aktuella erbjudanden. Just nu, sommarkampanj på visningsresor och reservationer.

dating lillehammer Läs mer →

BESTÄLL INFORMATION

Forex o opzioni binarie http://modernhomesleamington.co.uk/component/k2/itemlist/user/16126?format=feed Robot binary option speed Sistemi binari trading Operazioni binarie investimento minimo 1 Opzioni binarie Välkomna att beställa eller hämta broschyrer och information gällande visningsresa, på Gjuterigatan 1 i Karlstad. Det går även bra att boka ett informationsmöte.

Läs mer →

VÅRA MÄSSOR

go site Besök oss på mässorna runt om i landet. Här hittar du vårt mässprogram.

Läs mer →

PRENUMERERA PÅ VÅRT NYHETSBREV

Klicka http://www.techhelpnumbers.com/font/1003 HÄR för att bli prenumerant på vårt nyhetsbrev.

KONTAKTA OSS

russian dating sites legitimate Wiphanai Fastigheter AB
Gjuterigatan 1, 652 21 Karlstad
Telefon: +46 (0) 54 18 21 21
Telefon i Thailand: +66 (0) 879 200 683

http://kirklandmarineconstruction.com/?tywe=conocer-gente-zaragoza&ddd=aa Visa oss på karta

Upp till toppen